Saturday, March 15, 2008

Abdullah let's it alone to UMNO Youth

Abdullah Serah Tindakan Ke Atas Mukhriz Kepada Pemuda Umno
PUTRAJAYA, 14 Mac (Bernama) — Presiden Umno Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menyerahkan kepada Pergerakan Pemuda Umno untuk mengambil tindakan terhadap Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir, yang juga anggota exco Pemuda mengenai desakan Mukhriz meminta Abdullah meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri.


“Saya lepaskan kepada Datuk Seri Hishammuddin (Tun Hussein, Ketua Pemuda Umno) untuk mengambil tindakan yang sewajarnya (terhadap Mukhriz), katanya kepada Bernama dalam satu temubual di Seri Perdana, kediaman rasmi Perdana Menteri di sini hari ini.


Beliau berkata demikian setelah diminta mengulas mengenai sepucuk surat yang ditulis oleh Mukhriz dan dihantar kepada Perdana Menteri di mana Mukhriz menggesa agar Abdullah bertanggungjawab ke atas keputusan pilihan raya umum pada 8 Mac dan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri.


“Sehari sebelum dia hantar surat itu pada saya, dia telahpun keluarkan satu kenyataan mengatakan dia sokong dan dia memahami apa yang berlaku itu merupakan satu collective responsibility (tanggungjawan bersama) dan beberapa kenyataan lain yang dilihat sebagai kenyataan positif terhadap saya.


“Tiba-tiba dia tukar pulak…hanya sehari setelah itu hantar surat bukan hanya pada saya tetapi juga Datuk (Seri) Najib (Tun Razak) dan seluruh negara.


“Ini pada saya bukanlah satu cara atau pendekatan yang baik. Ini adalah satu reaksi daripadanya sebagai ahli pergerakan Pemuda Umno, yang telah pun mengambil keputusan untuk sokong saya dan pucuk pimpinan parti.


“Dia juga telah mengatakan saya dan Najib diberi sokongan untuk memimpin parti dan kerajaan…ini satu perbuatan (menulis surat yang meminta beliau meletakkan jawatan) yang menyalahi pendekatan dan pendirian yang telah dibuat oleh Umno dan Pergerakan Pemuda Umno,” kata Abdullah.


– BERNAMA

And here is the rest of it.

well it means pak lah is giving up of taking charges on mukhriz as he is the only true umno member willing to stand up for truth.I salute yaa!!
we need honest people like Mukhriz you know!

0 Comments:

Post a Comment